Elektrifikacija mostnih dvigal je bila osnovna dejavnost podjetja v prvem obdobju po ustanovitvi. Čeprav smo kasneje dejavnost razširili in oplemenitili, so dvigala še vedno pomemben del našega delovanja.

Na področju dvigal danes pokrivamo dva segmenta:
• Kompleksna mostna dvigala s tehnološkimi funkcijami, ki so navadno popolnoma avtomatizirana in integrirana v proizvodni proces.
• Pristaniška dvigala za razsute tovore, kjer obvladujemo načrtovanje elektro in kontrolne opreme, programsko opremo na nivoju krmilnikov ter zagon.

Za področje dvigal smo pridobili  certifikat Siemens Solution Partner for Cranes. Ta nam omogoča tesno sodelovanje s Siemensom in dostop do najnovejših tehnoloških rešitev.

Z znanjem o pretovarjanju razsutega tovora pa smo področje dela uspešno razširili tudi na transportne linije za razsuti tovor po terminalih.
Tako lahko ponudimo:
• načrtovanje elektro in kontrolne opreme, programsko opremo na nivoju krmilnikov ter zagon sistemov za transport razsutega tovora po terminalu.

AVTOMATIZIRANA MOSTNA DVIGALA V PROIZVODNIH LINJAH

Avtomatsko delujoča mostna dvigala se pogosto uporabljajo v proizvodnem procesu za prenos velikih, težkih ali zelo dolgih bremen. Dvigala po osnovni funkciji sicer bremena samo dvigujejo in premikajo, vendar so pogosto opremljena z dodatnimi orodji, ki omogočajo vrtenje bremena ali celo razstavljanje in sestavljanje delov bremena.

AOBC 1200 kg × 8 m
Avtomatsko mostno dvigalo za prenos karoserij
Breme: 1200 kg
Višina: 8 m

AOBC-KK 10000 kg × 11 m
Avtomatsko mostno dvigalo za manipulacijo s kalupi v proizvodni liniji porobetona. Dvigalo ima posebna prijemala, ki omogočajo vrtenje, razstavljanje in sestavljanje kalupa.
Breme: 10000 kg
Višina: 11 m

AVTOMATIZIRANA MOSTNA DVIGALA ZA INTRALOGISTIČNE SISTEME

Mostna dvigala lahko s pridom izkoristimo tudi v logističnih aplikacijah.
Posebaj v primerih
• skladiščenja dolgih materialov ali
• visokoregalnih skladišč z več hodniki.

Več primerov si lahko pogledate na strani LOGISTIČNI SISTEMI

AOBC 6000kg × 10,5m
Avtomatsko mostno dvigalo za skladiščenje dolgih materialov
Zaboj: 600 mm × 550 mm × 7000 mm
Teža: 6000 kg
Višina: 10,5 m

AOBC 350 kg × 11 m
Avtomatsko mostno dvigalo s teleskopskimi vilicami enojne globine, za skladiščenje v visokoregalnem sistemu z več hodniki
Breme: 350 kg
Višina: 11 m

PRISTANIŠKA DVIGALA Z GRABILCEM

Pri načrtovanju elektro in krmilne opremo za pristaniška dvigala z grabilcem tesno sodelujemo s podjetjem Nokran, ki tovrstne naprave konstruira.

Naše znanje vključuje:
• konceptualno zasnovo (basic desgn),
• celotno načrtovanje elektro opreme,
• programsko opremo za nivo krmilnikov in
• zagon dvigal.

GSU 32t × ( 28 × 15 m) -1500 t /h

GSU 12t × ( 22 × 10 m) -350 t /h