Logistični sistemi

Skladišče podjetja Hemofarm, Obninsk, Ruska federacija, 2008
Foto galerija
ProjectProject

V sodelovanju s podjetjem Gorenje Indop smo izdelali popolnoma avtomatsko regalno skladišče farmacevtskih izdelkov in surovin.


Za farmacevtsko podjetje Hemofarm iz Vršča, ki je del skupine STADA, smo v sodelovanju z Gorenjem Indop postavili visokoregalno skladišče surovin in gotovih izdelkov (2006-2008). V skladišču sta dve krivinski regalni dvigali, ki se lahko gibljeta po štirih vzdolžnih in prečnem hodniku. Gorenje Indop je projektiralo in izdelalo mehansko opremo, Iskra Impuls pa je poskrbela za elektroopremo dvigal, zagon sistema in validacijo po standardih farmacevtske industrije. Poleg programa za logični krmilnik smo izdelali tudi SCADA aplikacijo, sistem za nadzor pretoka materiala (MFC) in povezavo na poslovni sistem podjetja (SAP).

Nekaj tehničnih podrobnosti: motorji in regulatorji so firme SEW, vezani na Profibus mrežo, za krmilnik je uporabljen Siemensov S7-315, za ročno vodenje je uporabljen Siemensov mobilni panel, komunikacija med dvigaloma ter med dvigalom in transportnim sistemom poteka po Ethernetu, nadzorni sistem je postavljen na WinCC, sistem za nadzor pretoka materiala je izdelan v MS Visual Studio.


Stopite v stik z nami

Z veseljem vam bomo prisluhnili in pripravili rešitev, ki bo kar najbolje ustrezala vašim zahtevam.
info@iskraimpuls.si