Logistični sistemi

Distribucijski center končnih izdelkov, Alples, 2008
Foto galerija
ProjectProjectProjectProjectProject

Izdelali smo popolnoma avtomatsko regalno skladišče pohištva s komisioniranjem na dvigalu.


Podjetje Alples Železniki je v letu 2008 zgradilo nov skladiščno distribucijski center za izdelke svoje proizvodnje. Na paletah proizvodnje so enaki artikli, izhodne pošiljke pa so sestavljene iz različnih artiklov. Komisioniranje izhodnih palet poteka na dvigalu. To delo opravljata dva delavca, zato so na dvigalu nameščeni posebni varnostni sistemi. Prenos palete z dvigala v regalno konstrukcijo in na prevzemna mesta transportnega sistema opravlja baterijski satelitski voziček. Skladišče ima 6 hodnikov, v katerih operirata dve regalni dvigali.

Mehanski del projekta je izdelalo Gorenje Indop, WMS podjetje APS, Iskra IMPULS je poskrbela za elekroopremo, programiranje krmilnikov, MFC in zagon.

Tehnične podrobnosti: Za krmiljenje je uporabljen Siemensov sistem Simotion D425 v kombinaciji s Simanics S120 smart line modulom in motorskimi moduli. Trk med dvigaloma preprečujemo s stalno Ethernet komunikacijo med dvigaloma, stikali za kodiranje hodnikov in prenosom signalov o zasedenosti prek drsnega voda. Na dvižni mizi so za varnost operaterjev nameščeni prostorski senzorji in tipke za dvoročni vklop. Prikazovalniki WMS sistema na dvižni mizi služijo za vodenje postopka komisioniranja.


Stopite v stik z nami

Z veseljem vam bomo prisluhnili in pripravili rešitev, ki bo kar najbolje ustrezala vašim zahtevam.
info@iskraimpuls.si