Logistični sistemi

Visoko regalno skladišče gotovih izdelkov – VRS2, Trimo, 2006
Foto galerija
ProjectProjectProjectProject

V sodelovanju s podjetjem Gorenje Indop smo izdelali popolnoma avtomatsko regalno skladišče za palete dolžin 14m.


Septembra 2006 smo v podjetju Trimo Trebnje dokončali zagon sistema za skladiščenje gotovih panelov. Paneli različnih dolžin so naloženi na sistemske palete dolžine 14m. Na koncu proizvodne linije vozička s tračnimi transporterji naložita panele. Na vozički je že pripravljena paleta, ki se na rampi v skladišču dvigne. Regalno dvigalo razpona 14m in višine 19m s posebno vlečno kljuko potegne paleto nase in jo uskladišči na prosto mesto. V skladišču sta dve takšni dvigali. Ko WMS zahteva določeni material, pripelje dvigalo celo paleto in jo potisne na izhodni valjčni transport. Na izhodu viličar vzame zahtevani material, paleta pa se vrne v skladišče. Če je prazna, jo lahko posebni voziček odpelje do proizvodnje, sicer pa se uskladišči.

Mehanski del projekta je izdelalo Gorenje Indop, WMS podjetje APS, Iskra IMPULS je poskrbela za električno opremo, programiranje krmilnikov, MFC in zagon.
Posebnosti: zaradi zelo velikega razpona ima dvigalo dva dvižna pogona in dva vozna pogona, ki ju je potrebno elektronsko sinhronizirati. Prav tako je potrebna sinhronizacija hitrosti med končnim tračnim transporterjem v proizvodnji in tračnim transporterjem na mobilnem vozičku.


Stopite v stik z nami

Z veseljem vam bomo prisluhnili in pripravili rešitev, ki bo kar najbolje ustrezala vašim zahtevam.
info@iskraimpuls.si